Cikkek- Rólunk írták

Klubélet Tűzkerék módra

Tóth Tamás Béla, az esztergomi Tűzkerék xT szellemi atyja és basszusgitárosa mert nagyot álmodni. 2008 őszétől havi rendszerességgel látogatható a Club ’68 elnevezésű rendezvénysorozat, amely a fiatalon elhunyt magyar gitárkirály emléke előtt tiszteleg.

Tovább olvasom...2010. július 25.-én, vasárnap 17 órától Esztergomban, a Széchenyi téren megrendezzük a Thanks Jimi Fesztivált. A rendezvény ingyenes.  

Tovább olvasom...

2010. Február 6-án töltötte volna be Radics Béla 60. életévét. Ám rövidre szabatott neki a földi lét, mindössze 36 évet töltött a Föld nevű planétán. A rock zene gyorsan változó világában ez a csekély idő is elég volt ahhoz, hogy maradandót alkosson az angyalföldi (milyen szépen is cseng most ez a szó!) gitáros. A Zöld Csillag állócsillagnak bizonyult a magyar rockzene egén!

Tovább olvasom...

Pecsa Music Hall, 2012.09.30.

Az elmúlt években számtalan kisebb-nagyobb rendezvény keretein belül emlékeztek már meg Radics Béla és Bencsik Samu rövid és tragikusan végződő, ám rendkívüli hatású életművéről. Az Égi Zenekar Fesztivál e tekintetben tehát semmiképp sem számít újdonságnak, kuriózumnak azonban annál inkább. Nem csupán azért, mert hasonló méretűre a 2001-es (szintén pecsás) Radics-emlékkoncert óta nem volt példa, vagy mert ezúttal egy harmadik, kevésbé kultikus, de nem kevésbé tehetséges gitáros, a szintén fiatalon elhunyt Barta Tamás is megkapta a neki járó elismerést.

Tovább olvasom...

Csütörtökön rá kellett döbbennem, hogy többet kellett volna eddig Tűzkerékre járni!
A Pecsa Kávéházban elővezetett koncertjükre megfelelő jelzőnek érzem, hogy: zsírlézer... Utoljára 2001-ben, a Radics emlékkoncerten láttam őket, ugyancsak a Pecsában, igaz, akkor a nagyszínpadon. Meg hát ismerem őket már a 90-es évekből felvételekről, bár a Citrommal nekem nem annyira jött be. Talán azért nem jártam rájuk, mert általában a Radics Béla emléktársasághoz kötődtek a pesti koncertek, azoknak az „üléseire” meg nem mentem. 

Tovább olvasom...

Mennyire él ma az emberekben Radics Béla emléke?

Szerintem száz százalékosan, hiszen nem úgy emlékezünk rá, mint egy ikonra vagy műemlékre, mivel rendkívül nagy hatást gyakorolt a magyar gitárosokra. Ha teszem azt, megkérdezném a Tátrai Tibuszt, milyen hatással volt rá a Béla játéka, biztos hogy döntő jelentőségűnek nevezné. Tátrai játéka aztán további gitárosokra hatott, és így tovább. Ugyanez elmondható Póka Egonról is, aki a basszusgitár mellett gitározik is. 

Tovább olvasom...

Geletey Fucken György
Dob, ének

bDob

Anda Bálint
Gitár, ének

anda balint2

Tóth Tamás Béla
Basszus gitár

bTom

Friday the 22nd. TuzkerekXT.hu.