2010. Február 6-án töltötte volna be Radics Béla 60. életévét. Ám rövidre szabatott neki a földi lét, mindössze 36 évet töltött a Föld nevű planétán. A rock zene gyorsan változó világában ez a csekély idő is elég volt ahhoz, hogy maradandót alkosson az angyalföldi (milyen szépen is cseng most ez a szó!) gitáros. A Zöld Csillag állócsillagnak bizonyult a magyar rockzene egén!

A virtuóz művészt méltán nevezik minden idők legnagyobb magyar gitárosának.

Radics Béla abban is első, hogy a magyar rock zenészek közül neki állítottak először szobrot. Az ő emléke előtt tiszteleg az a kiállítás is, amelyet március 17-én, pénteken 18 órakor Som Lajos, az egykori zenésztárs nyit meg a párkányi Művelődési Házban.

A kiállított dokumentumok a Radics Béla R.B. Emléktársaság, Miskolci Ilona és Tóth Tamás tulajdonát képezik. Segítségükkel végigkísérthető Béla életútja az Atlantis-tól, a Sakk-Matt-on és a Taurus xT-n át egészen az utolsó Tűzkerék formációkig.

A megnyitót követően 19 órától Tűzkerék xT koncert lesz a Művelődési Ház színháztermében, ahol Radics és Hendrix számok mellett Strausz "Csibu" Tibor Sirató című emlékdala is elhangzik majd.

A koncert ingyenes, minden rock rajongónak ott a helye a Duna mindkét partjáról !

 

Geletey Fucken György
Dob, ének

bDob

Anda Bálint
Gitár, ének

anda balint2

Tóth Tamás Béla
Basszus gitár

bTom

Saturday the 18th. TuzkerekXT.hu.